Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΝΕΑ

Το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη κερδίζει το πρώτο βραβείο στην Τραϊμπέκα

ΝΕΑ | 30-04-2018 13:17

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μάριου Πιπερίδη κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. To «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου Μεγάλου Μήκους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

«Για την μοναδική, κωμική διερεύνηση μια πολύπλοκης και παράλογης πολιτικής κατάστασης δοσμένη με ένα τρόπο καθαρό, προσωπικό, συναρπαστικό, το βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μυθοπλασίας απονέμεται στο "Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ".»

Με αυτή τη δήλωση η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα απένειμε το βραβείο στο Τμήμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μάριου Πιπερίδη. Μόλις πέρσι, το ίδιο βραβείο είχε κερδίσει ο «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου.

Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι «δανειστές» του του έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, Τζίμι.

Αλλά ο σκύλος το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού και ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στην τουρκοκρατούμενη πλευρά αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Τζίμι πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με τη σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή του Μάριου Πιπερίδη, με προϋπηρεσία στην παραγωγή, το ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μικρού μήκους, υποστηρίχθηκε από το Eurimages, αποτελεί μια συμπαραγωγή Κύπρου και Γερμανίας με τις διεθνείς πωλήσεις της να διαχειρίζεται η Match Factory.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Αδάμ Μπουσδούκο, γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Φατίχ Ακίν. Μαζί του και η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Η ταινία είναι μια παραγωγή των Κώστα Λαμπρόπουλου, Γιώργου Κυριάκου, Θανάση Καραθάνου (Γερμανία), Martin Hampel (Γερμανία), και του Μάριου Πιπερίδη (Κύπρος) με την υποστήριξη των: Ε.Κ.Κ., ΕΡΤ, Eurimages, Creative Europe, S.E.E. Cinema Network, Yπουργείο Παιδείας Κύπρου, MDM Γερμανίας, ZDF/Arte | Παραγωγή: View Master Films (Ελλάδα), Pallas Film GmbH (Γερμανία), A.M.P. Film Works Ltd (Κύπρος)


Πηγή: flix.gr



Επικοινωνία

Διεύθυνση Έδρας:Ίωνος Δραγούμη 14
Αθήνα 115 28
Γενικό Email:info@bookstream.eu


Newsletter