Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Μονόλογοι και Περί Μονολόγωνεξαντλήθηκεδιαθέσιμο online

Μονόλογοι και Περί Μονολόγων

12,00 €

Η έκδοση αφορά το ιδιαίτερο θεατρικό είδος του μονολόγου και περιλαμβάνει τους βραβευμένους μονολόγους των δυο πρώτων πανελληνίων Διαγωνισμών της Ε.Σ.Ε., 2022 και 2023, ευσύνοπτα δοκίμια δημιουργών που έχουν ασχοληθεί με το είδος και τους μονολόγους δυο καταξιωμένων δημιουργών, του Θανάση Σκρουμπέλου και του Βασίλη Ρίσβα.
 

Η περίοδος της πανδημίας αποτέλεσε δοκιμασία για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας. Αυτό φάνηκε κυρίως στα θέματα πολιτισμού. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η μοναδική δυνατότητα και διέξοδος πολιτισμού ήταν μέσω της τηλεοράσεως και του ραδιοφώνου, όπου οι πολίτες αυτής της χώρας ήταν απλοί θεατές. Υπό αυτό το πρίσμα, η πρωτοβουλία της Ενώσεως Σεναριογράφων Ελλάδος να προχωρήσει σε διαγωνισμό μονολόγου σε όλη τη χώρα αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά θετικά από το Υπουργείο Παιδείας, διότι προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες μέσα από λόγο, έμπνευση, συμμετοχή να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο και ξεχωριστό και να συμμετέχουν άμεσα, προσφέροντας μια συναισθηματική διέξοδο στην καθημερινότητα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Παιδείας έθεσε υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 
Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Βουλευτής Α΄ Αθηνών, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Συγχαρητήρια στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία να προκηρύξουν διαγωνισμό για θεατρικό μονόλογο. Είναι το κορυφαίο είδος που καταξιώνει τον συγγραφέα και πάρα πολύ δύσκολο για τον ερμηνευτή. Η αιγίδα της περιφέρειας ήταν το λιγότερο που μπορούσε να δοθεί και είναι τιμή και για μας να συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία.
Μαίρη Βιδάλη, Ηθοποιός, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού

Οι δύο πρώτοι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής γνώρισαν μεγάλη επιτυχία καθώς υπεβλήθησαν από όλη την Ελλάδα άνω των 300 έργων, ελάχιστο δείγμα των οποίων αποτελούν οι βραβευμένοι μονόλογοι που περιλαμβάνονται σε αυτήν την έκδοση. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Δ.Σ., όλους τους δημιουργούς και ερμηνευτές που μετείχαν στους δύο πρώτους διαγωνισμούς. Μας έδωσαν μεγάλη χαρά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος η συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία όχι απλώς τους ευχαρίστησε αλλά και τους ωφέλησε. 
Αλέξανδρος Κακαβάς, Σεναριογράφος, Παραγωγός, Σκηνοθέτης 
Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος


Το βιβλίο σας αποστέλλεται με καταβολή 12 ευρώ στο λογαριασμό IBAN GR5701718390006839133385616 της Τράπεζας Πειραιώς και αποστολή του παραστατικού στο info@bookstream.eu με το όνομα και την πλήρη διεύθυνσή σας.


Έχει εξαντληθεί

Επικοινωνία

Διεύθυνση Έδρας:Ίωνος Δραγούμη 14
Αθήνα 115 28
Γενικό Email:info@bookstream.eu


Newsletter