Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Το Θέατρο της Δευτέρας, 1972‐1997εξαντλήθηκεδιαθέσιμο online

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Το Θέατρο της Δευτέρας, 1972‐1997

Κατηγορία: ΘΕΩΡΙΑ | Συγγραφέας: Σάββας Καρύδας

Το «Θέατρο της Δευτέρας» αποτέλεσε μια πολιτιστική δράση της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και διήρκησε για 25 χρόνια. Βασικός στόχος της δράσης αυτής ήταν η μεταφορά θεατρικών έργων (ελληνικών και ξένων) στους δέκτες της τηλεόρασης.

Το «Θέατρο της Δευτέρας» μαζί με το θέατρο στο κανάλι της ΥΕΝΕΔ, αλλά και το θέατρο που υπήρχε στο κρατικό ραδιόφωνο αρκετά χρόνια πριν την τηλεόραση, επιμόρφωσαν γενιές Ελλήνων στην τέχνη του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες (συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, μεταφραστές κ.ά.), που κυριάρχησαν στα θεατρικά δρώμενα της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.


Ο Σάββας Καρύδας γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε θέατρο στην Αθήνα και τηλεόραση και κινηματογράφο στο Yorkshire, Μεγάλη Βρεταννία. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους οι οποίες έχουν συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Από το 2019 είναι διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.

Έχει εξαντληθεί

Επικοινωνία

Διεύθυνση Έδρας:Ίωνος Δραγούμη 14
Αθήνα 115 28
Γενικό Email:info@bookstream.eu


Newsletter