Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Νίκος Σκουλάς

Νίκος Σκουλάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου της Κρήτης. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στο θέατρο έχει εργαστεί ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης, τα Δη.Πε.Θε. Κρήτης και Πάτρας, καθώς και με το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο της Άνοιξης, το Θέατρο τση Ζάκυθος, το Θέατρο Δίπυλον κ.α.

Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων. Το 2005 ανέβηκε στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ». Το 2009 κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Σεναρίου μικρού μήκους - Επιστημονικής Φαντασίας, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η t-short, σε συνεργασία με τα Village Cinemas (για το σενάριο του «Αγκάλιασε με»).

Το 2009 έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε, στην πρώτη του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «ΤΥΧΗ», που βραβεύτηκε στο LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2010 με το βραβείο Odyssey Award-Visitor’s Choice. Το 2012 έγραψε και σκηνοθέτησε τη δεύτερη του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Υπό Πίεση», η οποία συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2012, στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2012 του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ στην Αθήνα, και στο TISFF 2013 (Thessaloniki International Short Film Festival 2013) στη Θεσσαλονίκη.


Έργα

Επικοινωνία

Διεύθυνση Έδρας:Ίωνος Δραγούμη 14
Αθήνα 115 28
Γενικό Email:info@bookstream.eu


Newsletter